LED Trakovi

LED Trakovi

LED trakovi so zelo uporaben način razsvetljave. Ob nakupu moramo razmisliti o kar nekaj elementih:
LED trak, napajalnik, daljinci in stikala in sprejemniki, konektorji, kabli in priključki, ALU profil
LED trakovi imajo dva osnovna podatka – število diod in moč traku. Podatek o številu diod je podan na meter traku. Pogoste številke so 30, 60 in 120 LED diod na meter traku. Več diod na meter kot ima LED trak, močneje bo osvetljeval prostor. Razlika se pokaže tudi pri sami svetlobi. LED trakovi ki imajo 30 diod na meter bodo imeli bolj točkasto svetlobo kot LED trakovi, ki imajo 120 diod na meter, kjer bo svetloba bolj enakomerno razporejena. LED trak s 30 diodami na meter torej uporabimo, če želimo imeti točkasto in diskretno svetlobo, 60 diod na meter uporabimo za indirektno razsvetljavo pohištva, stropov, sten ter kuhinjskih pultov, medtem ko 120 diod na meter priporočamo, če je potrebna popolnoma enakomerna svetloba, ki bo v tem primeru močneje osvetljevala prostor in različne elemente, kot bi to osvetljevala LED trak s 30 ali s 60 diodami na meter.

 


Tudi LED trakovi so na voljo v raznovrstnih barvah svetlobe. Seveda so LED svetila lahko vseh barv, tukaj specifično govorimo o beli barvi.
Topla bela ima rumenkast odtenek, ki naredi svetlobo podobno svetlobi, ki jo oddajajo navadne klasične žarnice. Priporočena je za uporabo v bivalnih prostorih, ima pa slabšo svetilnost. Pogosto je označena s številko 830.
Dnevna bela ima enako svetlobo kot varčne žarnice, ki jih najdemo v raznih pisarnah in poslovnih prostorih. Rumenega odtenka je precej manj kot pri topli beli svetlobi. Primerna je tudi za uporabo v izložbah, trgovinah in ostalih delovnih objektih. Proizvajalci svetil ji dodeljujejo številko 840.
Nevtralna bela nima nikakršnih odtenkov. Znana je po najboljši svetilnosti od vseh odtenkov!
Hladna bela ima modrikast odtenek. Podobno svetlobo oddajajo ksenon žarnica na osebnih vozilih. Idealna je za zunanjo uporabo, saj ne privlači nikakršnega nadležnega mrčesa. Hladna bela barva ima drugo najboljšo svetilnost od vseh odtenkov – je namreč takoj za nevtralno belo barvo.

 

LED trakovi se lahko uporabljajo v različnih prostorih

LED trakovi so pogosto uporabljeni za razsvetljavo delovnega ali kuhinjskega pulta in pisarniške mize. Lahko jih uporabite tudi v garderobni omari, saj je za to posebej narejen ovalni ALU profil, ki služi tudi kot obešalnik za obleke. Če vaš televizor še nima Ambience možnosti, lahko uporabite LED trakove za osvetlitev ozadja za vašim televizijskim zaslonom. Svetloba za televizorjem izboljša kontrast in sliko. Da bo vaš prostor izgledal bolj elegantno in hkrati imel bolj prijetno ambientno svetlobo, ga lahko okrasite z LED trakovi. LED trakovi so tako odlična rešitev za notranje prostore, če jih uporabite za indirektno razsvetljavo prostora. LED trak lahko uporabite tudi za indirektno razsvetljavo pohištva ter ga kombinirate z raznimi elementi. Primeren je za montiranje za, pod in na pohištvu. Verjetno je najpogostejša montaža za posteljo.
Pogosto so LED trakovi uporabljeni tudi pod stopnicami, saj ustvarijo prijetno svetlobo in polepšajo izgled bivalnih prostorov.
LED trakovi so primerni tudi za osvetlitev polic, saj tako lahko izpostavite vaše izdelke v trgovini ali pa predmete v vaših bivalnih prostorih.

LED trak

montirate lahko tudi na avtomobilski nadstrešek in ga uporabite za glavno razsvetljavo. Če imate teraso ali balkon lahko z LED trakovi osvetlite tudi vaše zunanje prostore. V kopalnici je pogosta uporaba trakov za ogledalom, saj kopalnica izgleda elegantnejša, enako pa velja za sliko oziroma fotografijo, saj ji tako poživimo barve. Pogosto so montirani tudi v pisarniških in kuhinjskih predalih za večno vidljivost v predalu. Če LED trak nalepimo na spodnji del pohištva, bo v temi osvetljeval tla. Možna je tudi uporaba v vozilih, saj LED trak direktno priklopimo na akumulator avtomobila. V vozilu so primerni za razsvetljavo prtljažnika, kabine ali kot dekoracija.
Ker so LED trakovi fleksibilni jih enostavno razrežemo in uporabimo za izdelavo zunanja svetila. Sami si lahko na ta način ustvarimo edinstveno svetilko. To je vse o tej temi, za naročilo LED trakov, obiščite našo spletno trgovino.

Led trakovi

Preberi več