LED Trakovi

[read_more id=”1″ more=”Preberi več” less=”Skrij”]

Kvalitetni LED Trakovi

LED trakovi so zelo uporaben način razsvetljave. Ob nakupu moramo razmisliti o kar nekaj elementih: LED trak, napajalnik, daljinci in stikala in sprejemniki, konektorji, kabli in priključki, ALU profil… LED trakovi imajo dva osnovna podatka – število diod in moč traku. Podatek o številu diod je podan na meter traku. Pogoste številke so 30, 60 in 120 LED diod na meter traku. Več diod na meter kot ima LED trak, močneje bo osvetljeval prostor. Razlika se pokaže tudi pri sami svetlobi. LED trakovi ki imajo 30 diod na meter bodo imeli bolj točkasto svetlobo kot LED trakovi, ki imajo 120 diod na meter, kjer bo svetloba bolj enakomerno razporejena. LED trak s 30 diodami na meter torej uporabimo, če želimo imeti točkasto in diskretno svetlobo, 60 diod na meter uporabimo za indirektno razsvetljavo pohištva, stropov, sten ter kuhinjskih pultov, medtem ko 120 diod na meter priporočamo, če je potrebna popolnoma enakomerna svetloba, ki bo v tem primeru močneje osvetljevala prostor in različne elemente, kot bi to osvetljevala LED trak s 30 ali s 60 diodami na meter.

Uporaba LED trakov

Tudi LED trakovi so na voljo v raznovrstnih barvah svetlobe. Seveda so LED svetila ter LED reflektorji lahko vseh barv, tukaj specifično govorimo o beli barvi. Topla bela ima rumenkast odtenek, ki naredi svetlobo podobno svetlobi, ki jo oddajajo navadne klasične žarnice. Priporočena je za uporabo v bivalnih prostorih, ima pa slabšo svetilnost. Pogosto je označena s številko 830. Dnevna bela ima enako svetlobo kot varčne žarnice, ki jih najdemo v raznih pisarnah in poslovnih prostorih. Rumenega odtenka je precej manj kot pri topli beli svetlobi. Primerna je tudi za uporabo v izložbah, trgovinah in ostalih delovnih objektih. Proizvajalci svetil ji dodeljujejo številko 840. Nevtralna bela nima nikakršnih odtenkov. Znana je po najboljši svetilnosti od vseh odtenkov! Hladna bela ima modrikast odtenek. Podobno svetlobo oddajajo ksenon LED žarnice na osebnih vozilih. Idealna je za zunanjo uporabo, saj ne privlači nikakršnega nadležnega mrčesa. Hladna bela barva ima drugo najboljšo svetilnost od vseh odtenkov – je namreč takoj za nevtralno belo barvo.

LED trakovi se lahko uporabljajo v različnih prostorih

LED trakovi so pogosto uporabljeni za razsvetljavo delovnega ali kuhinjskega pulta in pisarniške mize. Lahko jih uporabite tudi v garderobni omari, saj je za to posebej narejen ovalni ALU profil, ki služi tudi kot obešalnik za obleke. Če vaš televizor še nima Ambience možnosti, lahko uporabite LED trakove za osvetlitev ozadja za vašim televizijskim zaslonom. Svetloba za televizorjem izboljša kontrast in sliko. Da bo vaš prostor izgledal bolj elegantno in hkrati imel bolj prijetno ambientno svetlobo, ga lahko okrasite z LED trakovi. LED trakovi so tako odlična rešitev za notranje prostore, če jih uporabite za indirektno razsvetljavo prostora. LED trak lahko uporabite tudi za indirektno razsvetljavo pohištva ter ga kombinirate z raznimi elementi. Primeren je za montiranje za, pod in na pohištvu. Verjetno je najpogostejša montaža za posteljo. Pogosto so LED trakovi uporabljeni tudi pod stopnicami, saj ustvarijo prijetno svetlobo in polepšajo zgled bivalnih prostorov. LED trakovi so primerni tudi za osvetlitev polic, saj tako lahko izpostavite vaše izdelke v trgovini ali pa predmete v vaših bivalnih prostorih.

LED trak

montirate lahko tudi na avtomobilski nadstrešek in ga uporabite za glavno razsvetljavo. Če imate teraso ali balkon lahko z LED trakovi osvetlite tudi vaše zunanje prostore. V kopalnici je pogosta uporaba trakov za ogledalom, saj kopalnica izgleda elegantnejša, enako pa velja za sliko oziroma fotografijo, saj ji tako poživimo barve. Pogosto so montirani tudi v pisarniških in kuhinjskih predalih za večno vidljivost v predalu. Če LED trak nalepimo na spodnji del pohištva, bo v temi osvetljeval tla. Možna je tudi uporaba v vozilih, saj LED trak direktno priklopimo na akumulator avtomobila. V vozilu so primerni za razsvetljavo prtljažnika, kabine ali kot dekoracija. Ker so LED trakovi fleksibilni jih enostavno razrežemo in uporabimo za izdelavo zunanja svetila. Sami si lahko na ta način ustvarimo edinstveno svetilko. To je vse o tej temi, za naročilo LED trakov, obiščite našo spletno trgovino.

Obiščite Lifetime Svetila, trgovina s svetili, d.o.o.

LED trakovi

Nakup LED trakov

Kvaliteta LED svetila se opazi pri sami svetilnosti, saj ima popolnoma enak tip diode tudi do 30% slabšo svetilnost. Tekom časa LED svetila tudi izgubijo del svoje svetilnosti, kar pa se zgodi bistveno hitreje pri svetilih nižjega cenovnega razreda. Namesto 0.5% lahko izgubijo tudi 5% na deset tisoč ur uporabe LED svetila. Kvaliteta LED svetila se opazi tudi pri sami barvi svetlobe, saj je le-ta bolj neenakomerna pri cenejših izdelkih, pa naj bo to LED žarnica, LED svetilka ali LED trak, tudi ko govorimo o isti seriji izdelkov. Če so izdelki različne kvalitete nameščeni v istem prostoru, lahko nastane zelo moteč problem, saj ima tako vsak izdelek malce drugačno svetlobo. To spoznanje lahko uporabim tudi v svoji marketinški strategiji, saj je vsem strankam zelo pomembno, da imajo vsa svetila enako svetilnost in barvo svetlobe. Tako stranke ne bodo zamenjale le ene razbite žarnice, ampak bodo želeli zamenjati kar celoten komplet. Za razliko od nekaterih konkurentov je večina naših izdelkov narejena v Evropi (Nemčija), ki imajo po vsej verjetnosti višji standard in kvaliteto izdelkov kot Kitajska. To nam omogoča, da nudimo nekoliko daljšo garancijsko dobo, ki pozitivno prispeva k zadovoljstvu naših strank.

[/read_more]