LED Žarnice imajo več skupnih lastnosti z računalnikom in podobnimi električnimi napravami, kot z navadno žarnico na nitko. Ker od 300€ vrednega računalnika ne moremo pričakovati enake zmogljivosti kot od 1,500€ vrednega računalnika, vam svetujemo, da se malce pozanimate o delovanju, tehnologiji ter izdelavi LED Žarnic. Kot je vsem znano, so LED Žarnice precej varčnejše od navadnih žarnic, saj navadne oddajajo veliko energije v obliki toplote. V resnici tudi LED diode oddajajo nekaj toplote, zato tudi tu nastanejo določene toplotne izgube. Poleg LED diod toploto ustvarja še napajalno vezje. To je razlog, zakaj moramo poskrbeti, da se toplota na nek način odvede. Na zalogi imamo različne vrste LED žarnic in sicer: E27, E14, GU10, MR16, G4, G9 in R7S.

-59%
-56%
-29%
-25%
-32%
-55%
-25%
-12%
6,59  5,80  4,75  brez DDV

LED Žarnice in njihova uporaba

Topla svetloba LED žarnice ima rumenkast odtenek, ki je precej podoben svetlobi, ki jo oddajajo navadne žarnice. Priporočamo jo v bivalnih prostorih kot je kuhinja, spalnica in dnevna soba. Topla bela barva, ki oddajajo LED žarnice je zelo prijazna vašim očem. Hladna bela barva na drugi strani pa ima bolj modrikast odtenek, bolj podoben ksenon žarnicam na vašem avtomobilu. S tem odtenkom vaši prostori postanejo bolj hladni, zato je hladna bela bolj primerna za razsvetljavo delovnih prostorov, zunanjo razsvetljavo, led svetila hodnikov in kopalnice. Hladna bela ima prav tako okoli 7-12% višjo svetilnost kot jo ima topla bela žarnica. Še ena pozitivna lastnost bele barve je, da ne privlači raznega mrčesa, zato je idealna za zunanjo razsvetljavo, saj ne boste imeli velikih problemov z raznimi komarji in muhami.

LED Žarnice in njihova izdelava

Nekaj tehničnih podatkov LED žarnice je težko preveriti, saj je podatke možno izmeriti le v laboratoriju. Te podatke večinoma prodajalci in proizvajalci svetil napišejo v svojo korist. Testi namreč ne temeljijo na realnih izkušnjah, pač pa na predvidevanjih, zato so podatki kot sta upadanje svetilnosti in pričakovana življenjska doba LED svetila zelo okvirni. LED žarnice so na trgu šele dobrih 5 let, zato je težko napovedati koliko časa realno zdržijo. Svetujemo vam, da upoštevate splošni vtis izdelka – tip napajalnika, teža, material in tako dalje. Pri zamenjavi žarnic ali načrtovanju nove razsvetljave je potrebno ustrezno izbrati idealno svetilo. Pogosto vprašanje je barva svetlobe. Veliko ljudi se namreč sprašuje, ali naj vzamejo hladno belo ali toplo belo. Barva svetlobe je pravzaprav lastnost žarnice, ki pa NE vpliva na delovanje LED žarnice. Zato je izbira odvisna samo od vašega okusa. Pri nakupu nad 35€ lahko E14, GU10, MR16, G4, G9, R7S in E27 LED žarnice dostavimo z brezplačno poštnino.