LED Žarnice imajo več skupnih lastnosti z računalnikom in podobnimi električnimi napravami, kot z navadno žarnico na nitko. Ker od 300€ vrednega računalnika ne moremo pričakovati enake zmogljivosti kot od 1,500€ vrednega računalnika, vam svetujemo, da se pred nakupom LED sijalke malce pozanimate o delovanju, tehnologiji ter izdelavi določene LED žarnice. Kot je vsem znano, so LED žarnice precej bolj varčne od navadnih žarnic, saj navadne zarnice oddajajo ogromno energije v obliki toplote, kar je še posebej v poletnih mesecih velika izguba. V resnici tudi LED diode oddajajo nekaj toplote, zato tudi tu nastanejo določene toplotne izgube, vendar je izgub veliko manj. Poleg LED diod toploto ustvarja še napajalno vezje. To je razlog, zakaj moramo poskrbeti, da se toplota na nek način odvede. Na zalogi imamo različne vrste LED žarnic in sicer: E27, E14, GU10, MR16, G4, G9 in R7S, pred kratkim pa smo na našo spletno trgovino objavili tudi T8 LED žarnice.

-73%
-73%
-59%
-56%
Ni na zalogi
1,80  1,48  brez DDV
Ni na zalogi
3,12  2,56  brez DDV
-29%
-25%
-32%
Ni na zalogi
3,77  2,57  2,11  brez DDV
-55%

LED Žarnice in njihova uporaba

LED žarnica ali sijalka s toplo svetlobo ima nekoliko rumenkast odtenek, ki je precej podoben svetlobi, ki jo oddajajo navadne žarnice. Tovrstno svetlobo priporočamo v bivalnih prostorih kot so kuhinja, spalnica in dnevna soba. Topla bela barva, ki jo oddajajo LED žarnice je zelo prijazna vašim očem. Hladna bela barva na drugi strani pa ima bolj modrikast odtenek, bolj podoben novejšim ksenon žarnicam na vašem avtomobilu (obstajajo namreč tudi LED žarnice za avto.) S tem odtenkom vaši prostori izgledajo bolj hladni, zato je hladna bela barva bolj primerna za razsvetljavo delovnih prostorov, zunanjo razsvetljavo, led svetila hodnikov in kopalnice. Hladna bela barva ima prav tako okoli 7-12% višjo svetilnost kot jo ima topla bela barva LED žarnice. Še ena pozitivna lastnost bele barve je, da ne privlači raznega mrčesa in podobnih nezaželjenih živali, zato je idealna za zunanjo razsvetljavo, saj ne boste imeli velikih problemov z raznimi komarji, žuželkami ter muhami. Na naši spletni trgovini so najbolj popularne LED žarnice E27, GU10 in E14.

LED Žarnice in njihova izdelava

Nekaj tehničnih podatkov: LED žarnice je težko preveriti, saj je podatke možno izmeriti le v laboratoriju. Te podatke večinoma prodajalci in proizvajalci svetil na žalost napišejo v svojo korist. Testi namreč ne temeljijo na realnih izkušnjah, pač pa na predvidevanjih, zato so podatki kot sta upadanje svetilnosti in pričakovana življenjska doba LED svetila zelo okvirni. LED žarnice so na trgu šele dobrih 6 let, zato je težko napovedati kakšna je njihova realna življenjska doba. Svetujemo vam, da upoštevate splošni vtis izdelka, torej tip napajalnika, teža, material in tako dalje. Pri zamenjavi žarnic ali načrtovanju nove razsvetljave je potrebno ustrezno izbrati idealno svetilo. Pogosto vprašanje potrošnikov je barva svetlobe. Veliko ljudi se namreč sprašuje, ali naj vzamejo hladno belo ali toplo belo. Barva svetlobe je pravzaprav lastnost žarnice, ki pa ne vpliva na delovanje LED žarnice. Zato je izbira odvisna samo od vašega okusa. Pri nakupu nad 35€ lahko E14, GU10, MR16, G4, G9, R7S, T8 in E27 LED žarnice dostavimo z brezplačno poštnino.