LED Svetila

Ugodna LED svetila.

Varčna LED svetila

[read_more id=”1″ more=”Preberi več” less=”Skrij”]

Light-Emitting Diode – oziroma svetleča dioda, je v teoriji polprevodniški elektronski element. Kar precej je podobna navadni polprevodniški diodi, le da LED sveti oziroma prevaja tok. Razlikujejo se po obliki, po barvi in po velikosti. Izkoristek svetleče diode oziroma LED svetila je veliko boljši, kot izkoristek navadne žarnice z žarilno nitko. Izkoristek pa ni edina prednost LED svetil. LED svetila imajo namreč veliko daljšo življenjsko dobo – medtem ko navadne žarnice zdržijo okrog 1,000 ur, LED svetila večinoma zdržijo kar 50,000 ur.

Oglejte si tudi Google Zemljevide.

Vsebina


Če malce raziščemo različne modele in znamke LED svetil, hitro ugotovimo, da obstajajo kar precejšnje razlike v ceni. Razlike so prav tako pri garanciji in samih tehničnih podatkih LED svetil. Prodaja se več različnih tipov LED diod kot so na primer 3014, 5050, 2835 in 3528. Vsak izmed njih ima različno velikost in svetilnost. Proizvodnja LED diod je kemijski proces, kar pa pomeni, da prihaja do odstopanj pri barvi svetlobe in svetilnosti, če opazujemo proizvodnjo enega tipa LED diode. LED diode so različnih kakovostnih in cenovnih razredov, zato na trgu vidimo cenejša in dražja LED svetila. Kvaliteta LED svetila se opazi pri sami svetilnosti, saj ima popolnoma enak tip diode tudi do 30% slabšo svetilnost. Tekom časa LED svetila tudi izgubimo del svoje svetilnosti, kar pa se zgodi bistveno hitreje pri svetilih nižjega cenovnega razreda. Namesto 0.5% lahko izgubijo tudi 5% na deset tisoč ur uporabe LED svetila. Kvaliteta LED svetila se opazi tudi pri sami barvi svetlobe, saj je le-ta bolj neenakomerna pri cenejših izdelkih, pa naj bo to LED žarnica, LED svetilka ali LED trakovi, tudi ko govorimo o isti seriji izdelkov. Če so izdelki različne kvalitete nameščeni v istem prostoru, lahko nastane zelo moteč problem, saj ima tako vsak izdelek malce drugačno svetlobo.

Oglejte si tudi ostale produkte kot so LED reflektorji.

LED svetila in bela svetloba

Seveda je najbolj uporabljena bela svetloba. Bela LED svetila lahko dobimo na tri načine:

  • Uporabimo ultravijolično svetlečo diodo, ki jo prevlečemo z modri, rdečim in zelenim luminiscenčnim fosforjem
  • Uporabimo modro LED diodo prevlečeno z luminiscenčnim fosforjem
  • Uporabimo kombinacijo modre, rdeče in zelene svetleče diode.

LED luči

Led luči spadajo pod popularna led svetila, ki jih lahko dobite na naši električni trgovini razsvetljava.si. Svetilka z žarilno nitko oziroma bolj enostavno žarnica pretvarja električno energijo v svetlobno energijo. Prvotno so bile vse žarnice svetilke z žarilno nitko, vendar se je kar kmalu sprevidelo, da imajo žarnice z žarilno nitko zelo slab izkoristek – samo okrog 10 odstotkov celotne vložene energije se pretvori v vidno svetlobo. LED žarnice z žarilno nitko oddajajo ogromno toplote, kar je v hladnih zimah lahko prijetno, vendar se to popolnoma spremeni v toplejših poletnih mesecih, ko si nihče ne želi dodatne toplote.

LED paneli

LED paneli so popularen izdelek, ki ga najdete na naši spletni trgovini. LED paneli imajo različne dimenzije in moč, zato svetujemo, da jih primerjate med seboj. LED paneli so lahko kupljeni v kompletu, če pa potrebujete LED panel, lahko dobite tudi samo en LED panel. Ker imajo omenjene žarnice tako slab izkoristek, jih ljudje množično menjajo z novejšimi tipi svetil:

  • Fluorescentne sijalke
  • Kompaktne fluorescentne sijalke
  • Fluorescentne sijalke s hladno katodo (CCFL)

LED diode

LED diode so osnovni element led luči oziroma led svetila. Visoko svetilna razelektritvena svetilaVsa zgoraj našteta svetila imajo boljši izkoristek, pri delovanju pa proizvajajo manj toplotne energije. Evropska unija je trenutno tudi v akciji zamenjave svetil, ki bo pripomogla k večji energijski učinkovitosti. Omembe sta vredni tudi:

  • Halogenska žarnica
  • Infrardeči grelnik (sušenje, pečenje).

LED lučke

LED lučke so praktično led luči oziroma led svetila. LED lučke imajo različne velikosti, dimenzije in moč (osvetljenost).

LED svetila in delovne luči

LED delovne luči spadajo v posebno kategorijo LED svetil. LED delovne luči so namreč namenjene delu, zato morajo imeti ustrezno svetlobo – LED delovne luči imajo ponavadi nekoliko bolj hladno svetlobo, ki ustreza namenu – torej produktivnosti zaposlenih.

LED sijalke so praktično led luči ali led svetila. LED sijalke kot smo že omenili, lahko najdete na naši največji elektro trgovini v Sloveniji. LED svetilke so lahko tudi namizne svetilke ali ostala LED svetila. LED svetilke lahko uporabljate za različne namene, predvsem za pisarniško delo ter učenje. Obiščite našo spletno elektro trgovino še danes in poiščite ustrezne LED svetilke!

Led Svetila

Lifetime svetila d.o.o.
Rusjanov trg 9
1000 Ljubljana

Aktualna LED svetila

Verjetno so najbolj pomembna znanja, ki sem se jih naučil povezana z ekonomijo. Podjetje namreč posluje na dva načina – prvi je prodajanje izdelkov ter sodelovanje z ostalimi podjetji pri različnih projektih (Business to Business), drugi pa je direktno s posamezniki, ki želijo kupiti svetila (LED žarnice, trakovi in ostalo razsvetljavo – Business to Consumer).

[/read_more]