LED Svetila vam nudijo svetlo in čisto osvetlitev izjemne vrednosti in energetske učinkovitosti. Takšna razsvetljava vam lahko prihrani denar in nudi prijetno ugodje, saj eliminira stalno zamenjavo klasičnih žarnic. LED diode so osnovni element led luči oziroma, kar jim zagotavlja dolgo življensko dobo. Spadajo pod popularna svetila, ki jih lahko dobite v ogromno izvedbah, od vgradnih, visečih, stropnih, stenskih, tračnih, pohodnih itd. LED paneli so popularen izdelek, ki ga najdete na naši spletni trgovini. LED paneli imajo različne dimenzije in moč, zato svetujemo, da jih primerjate med seboj.

-26%
-26%
-23%
-23%
-22%
-22%

Njihove prednosti

Prednost LED svetil je kar do 80% prihranka pri porabi električne energije, kvalitetna aluminijasta ohišja svetilk z nizko temperaturo delovanja ter enostavno vgradnjo oziroma montažo. So estetsko in inteligentno zasnovani tako, da bistveno zmanjšajo porabo električne energije do 90% in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Svetilka z žarilno nitko oziroma bolj enostavno žarnica pretvarja električno energijo v svetlobno energijo. Prvotno so bile vse žarnice svetilke z žarilno nitko, vendar se je kar kmalu sprevidelo, da imajo žarnice z žarilno nitko zelo slab izkoristek – samo okrog 10 odstotkov celotne vložene energije se pretvori v vidno svetlobo. LED žarnice z žarilno nitko oddajajo ogromno toplote, kar je v hladnih zimah lahko prijetno, vendar se to popolnoma spremeni v toplejših poletnih mesecih, ko si nihče ne želi dodatne toplote.

Delovanje

Če malce raziščemo različne modele in znamke LED Svetil, hitro ugotovimo, da obstajajo kar precejšnje razlike v ceni. Razlike so prav tako pri garanciji in samih tehničnih podatkih LED svetil. Prodaja se več različnih tipov LED diod kot so na primer 3014, 5050, 2835 in 3528. Vsak izmed njih ima različno velikost in svetilnost. Proizvodnja LED diod je kemijski proces, kar pa pomeni, da prihaja do odstopanj pri barvi svetlobe in svetilnosti, če opazujemo proizvodnjo enega tipa LED diode. LED diode so različnih kakovostnih in cenovnih razredov, zato na trgu vidimo cenejša in dražja. Kvaliteta se opazi pri sami svetilnosti, saj ima popolnoma enak tip diode tudi do 30% slabšo svetilnost. Tekom časa tudi izgubimo del svoje svetilnosti, kar pa se zgodi bistveno hitreje pri svetilih nižjega cenovnega razreda. Namesto 0.5% lahko izgubijo tudi 5% na deset tisoč ur uporabe. Kvaliteta se opazi tudi pri sami barvi svetlobe, saj je le-ta bolj neenakomerna pri cenejših izdelkih, pa naj bo to LED žarnica, LED svetilka ali LED trakovi, tudi ko govorimo o isti seriji izdelkov. Če so izdelki različne kvalitete nameščeni v istem prostoru, lahko nastane zelo moteč problem, saj ima tako vsak izdelek malce drugačno svetlobo.