LED trakovi so zelo uporaben način razsvetljave, zato se je tudi njihova uporaba tako hitro razširila v sodobni razsvetljavi po vsem svetu. Arhitekti in raznorazni oblikovalci implementirajo LED takove v stanovanjske, komercialne in industrijske projekte. Zaradi enostavne montaže in različnih varijant, tudi posamezniki vse več posegajo po takšni obliki osvetlitve svojih bivalnih prostorov. Pri sestavi LED svetila moramo biti pozorni na nekaj elementov za pravilno delovanje, kot so moč LED traku, moč napajalnika, ALU profil, daljinec, stikalo, sprejemnik, konektor, kabel in priključek. Vsi naši LED takovi imajo vgrajene visoko kvalitetne in energetsko učinkovite LED diode zadnje generacije.

-30%
-38%
-34%
-24%
-34%
-24%
-32%
-18%
4,88  3,99  3,27  brez DDV
-15%
-16%
14,32  12,01  9,84  brez DDV
Ni na zalogi
19,90  16,31  brez DDV
-45%
Ni na zalogi
11,50  6,30  5,16  brez DDV

LED trakovi in njihova uporaba

LED trakovi so na voljo v raznovrstnih barvah svetlobe, katere se merijo v Kelvin-ih (K). Najpogosteje se uporabljajo toplo bela barva (3000 K), ki ima rumenkast odtenek, podoben navadni žarnici, nevtralno bela barva (4000 K), ki naredi svetlobo podobno dnevni svetlobi in RGB trakovi, kateri oddajajo večbarvno svetlobo. Najbolj so v uporabi enobarvi trakovi, ker so cenovno bolj ugodni in lažji za montažo. Pri LED trakovih moramo biti pozorni na moč traku. Tukaj moramo vedeti kakšen je namen osvetlitve, lahko je to osvetljevanje prostorov, ustvarjanje ambienta ali razvestljava služi kot dekoracija. Prav tako je dobro poznati podatek o številu LED diod 30, 60, 120, ki je podan na meter traku. Več diod na meter LED traku bolj enakomerno bo svetloba porazdeljena po prostoru in ne bo prišlo do »točkaste« osvetlitve.

LED trakovi se lahko montirajo v različnih prostorih

Kvalitetni LED trakovi so tako odlična rešitev za notranje prostore, če jih uporabite za indirektno razsvetljavo prostora, kot tudi pohištva ter ga kombinirate z raznimi elementi. Primeren je za montiranje za pod in na pohištvu. Pogosto so LED trakovi uporabljeni tudi pod stopnicami, saj ustvarijo prijetno svetlobo in polepšajo zgled bivalnih prostorov. LED trakovi so primerni tudi za osvetlitev polic, saj tako lahko izpostavite vaše izdelke v trgovini ali pa predmete v vaših bivalnih prostorih. Če imate teraso ali balkon lahko z LED trakovi osvetlite tudi vaše zunanje prostore. V naši ponudbi imajo takšni trakovi oznako IP67, kar jim omogoča popolno zaščito pred trdnimi delci, prahom in efektom potopitve v vodo v globino do 1 metra. LED trak lahko lepimo samostojno z lepilnim trakom, ki se nahaja na hrbtni strani traku ali pa ga vlepimo v profil. Izberite si svoj 12v ali 24v RGB komplet LED trakov še danes!