Trgovina za dom

Priloga tehničnega poročila (izpis iz programa s katerim ste izvedli izračune) mora vsebovati vse relevantne podatke iz katerih je mogoče oceniti ustreznost projekta in njegovo skladnost z zahtevami standarda in drugih  dokumentov kot so na primer tehnične smernice. Razsvetljava pisarniških prostorov je eden ključnih delov projektiranja. Zasnovana mora biti tako, da ustvari prijetno razpoloženje, hkrati pa osvetljuje prostor še posebej na delovnih površinah, kjer pisarniški delavci pišejo, berejo in delajo na računalniku. Potrebno je upoštevati vse predpise ter standarde, ki veljajo za prostore, kjer je potrebno dovolj svetlobe, da je branje in pisanje optimalno hkrati pa se ob pravilnem projektiranju razsvetljave poveča tudi produktivnost vseh zaposlenih.

Obiščite tudi: https://www.razsvetljava.si/led-trakovi/

Poznamo več vrst svetilk. Najpogosteje jih  uporabljamo v spalnici, primerne pa so tudi za druge bivanjske prostore. Svetilka ima različne lastnosti ali specifikacije, zato je najbolje, da uporabite našo spletno trgovino z električno opremo razsvetljava.si in pobrskate med različnimi tipi svetilk. Nivo osvetljenosti je pomemben tudi s stališča produktivnosti. Če je svetlobe premalo, ljudje postanemo zaspani in nemotivirani. Potrebno je osvetliti dovolj, da imajo zaposleni popolno zbranost in tako opravijo čim več dodeljenega dela. Ustrezna razsvetljava in kvalitetna osvetljenost sta tako vselej dobri investiciji vsakega podjetja, saj pripomorejo k natančnejšemu delu.

Preberite več: https://www.razsvetljava.si/led-zarnice/

Dodatki za dom – spletna trgovina

Transformator po navadi ni namenjen posameznikovi uporabi – transformatorje potrebujejo predvsem elektro podjetja. Projektirana je razsvetljava poslovnih prostorov. Namen prostorov je torej pisarniško delo. V omenjen del stavbe spada tudi manjša soba, ki je znana kot čajna kuhinja. Nima gospodinjskih aparatov ali bele tehnike. Tako ime je dobila, ker uslužbenci v ta prostor hodijo sedet in pogovarjat kot na »čajanki«. Poleg čajne kuhinje se nahajajo moški in ženski toaletni prostori, vse skupaj pa povezuje hodnik.  Poslovni prostori  se nahajajo v pritličju stavbe. Gre torej za več prostorov. Imamo štiri pisarne, ki imajo okna na južni strani stavbe. Pisarne se držijo druga druge – vse pisarne so si sosednje in so locirane na eni strani hodnika. Kotni pisarni imata še vsaka po eno dodatno okno (pisarna številka ena na vzhodni strani, pisarna številka štiri pa na zahodni strani).

Vgradne luči veljajo za zelo moderne, saj prostoru dajo bolj eleganten videz. Vgradne luči lahko vgradimo v različne elemente – vse to si lahko ogledati na spletni trgovini. Vse štiri pisarne se torej nahajajo na južni strani stavbe. Vsaka pisarna ima eno dvojno okno na južni steni. Na severni strani oziroma natančneje pretežno na severozahodni strani stavbe se nahaja zgoraj omenjena čajna kuhinja, vzhodno od kuhinje pa so ženski in moški toaletni prostori. Štiri pisarne in čajno kuhinjo s toaletnimi prostori loči hodnik. Čajna kuhinja ima dve okni in sicer je eno na zahodni strani, drugo pa na severni strani. Tako moški kot ženski toaletni prostori imajo eno okno, ki je locirano na severni strani. Del hodnika, ki ločuje pisarno številka štiri in čajno kuhinjo ima okno, ki je locirano na zahodni strani. Razsvetljava ne bo v vseh prostorih enaka zaradi različnih namenov.

Preberite več: https://www.razsvetljava.si/led-svetila/

Vgradne luči lahko poimenujemo tudi stenske luči, saj jih večinoma montiramo v steno. Hodnik ima tudi dve dvojni okni na severni strani in eno dvojno na zahodni strani poleg glavnih vhodnih vrat. Strop je tako v štirih pisarnah, kot tudi na hodniku, čajni kuhinji in toaletnih prostorih vedno na enaki višini in sicer na 280 centimetrov. Tudi vsa svetila se nahajajo na enaki višini v vseh omenjenih prostorih in sicer na višini 250 centimetrov. Pisarne so si med sabo precej podobne, vendar niso povsem enake. Pisarna številka ena in pisarna številka štiri (gre namreč za kotni pisarni, ki imata eno dodatno okno) imata površino 24,5 kvadratnih metrov, medtem ko imata pisarna številka dve in pisarna številka tri malo manjšo površino – 24,26 kvadratnih metrov. Namizne svetilke našim očem olajšujejo delo. Namizne svetilke so velikokrat uporabljene v pisarni ali v knjižnici.

LED reflektorji: https://www.razsvetljava.si/led-reflektorji/

Vse za dom

Senzor gibanja je eden novejših izdelkov, saj se ta tehnologija šele dobro razvija. Senzor gibanja je zelo uporaben za razne varnostne sisteme. Čajna kuhinja je manjša od pisarniških prostorov, saj je njena površina le 16,82 kvadratnih metrov. Toaletna prostora pa sta skoraj identična – površina moškega toaletnega prostora znaša 8,16 kvadratnih metrov, površina ženskega toaletnega prostora pa znaša 8,15 kvadratnih metrov. Hodnik je precej večji, saj je njegova površina kar 63,84 kvadratnih metrov. Odsevnost stropa vseh štirih pisarn je 70%, odsevnost sten je 56,6%, odsevnost tal pa 36,9%. Odsevnost stropa čajne kuhinje je 70%, odsevnost sten je 56,6%, odsevnost tal pa 36,1%. Odsevnost toaletnih prostorov je 66,4% strop, 58,1% sten in 36,5% tal. Odsevnost stropa hodnika je 70%, odsevnost sten hodnika je 56,6%, odsevnost tal hodnika pa je 33,7%.

Vsaka hiša ali stanovanje potrebuje varovalke! So eden osnovnih zaščitnih elementov elektroinštalacij. Kvalitetne in cenovno ugodne varovalke naročite na razsvetljava.si, kjer lahko dobite tudi vsa svetila. V vseh štirih pisarnah se nahaja enaka oprema. V vsaki pisarni sta po dva pisarniška stola, dve pisarniški mizi ter omarica za shranjevanje dokumentov. V čajni kuhinji so štirje fotelji in manjša miza. V ženskih in moških toaletnih prostorih sta umivalnik in toaletna školjka. Na hodniku sta dva fotelja in dve sedežni garnituri. Celoten prostor je torej namenjen za osem ljudi. Osem zaposlenih ljudi tako lahko opravlja pisarniško delo, saj se v tem delu objekta nahajajo štiri pisarne, v vsaki pisarni pa sta po dva stola in dve mizi.

Obiščite tudi našo domačo stran: https://www.razsvetljava.si/