Trgovina z elektromaterialom

COB (Chip On Board) svetleča dioda se prilepi na osnovno platino in se poveže z ostalimi. Znane so po velikem kotu sevanja – tudi do 180 stopinj. Na zelo majhen prostor je možno namestiti veliko število diod (tudi do 100 diod na kvadratni centimeter). Skupino diod nato prevlečemo s fosforno maso in zalijemo s silikonsko zaščito. V tem primeru na majhni površini nastane precej visoka temperatura, zato za odvod toplote potrebujemo hladilnik. Najbolj pogosta uporaba tovrstnega tipa tehnologije so reflektorji.

LED reflektorji – https://www.razsvetljava.si/led-reflektorji

Poznamo tudi modificiran COB oziroma MCOB (Multi Chip On Board), če COB čipe povežemo v nekakšno celoto. Toplota se odvaja med praznimi prostori, ki nastanejo med posameznimi čipi. Tudi tukaj je naveden podatek od 100 do 130 lumnov na vat, zanesljivost delovanja pa je v tem primeru večja. Tehnologija se uporablja tudi v dermatoloških klinikah. Ker stimulira podkožna tkiva, da proizvajajo več elastičnih vlaken in kolagena, pripomore k mlajšem videzu kože. Prav tako razstruplja organizem, saj poveča limfni pretok ter prekrvavitev. Odpravlja tudi celulit.

LED žarnice – https://www.razsvetljava.si/led-zarnice

Za razne namene se uporablja različne barve svetlobe: modra barva je uporabljena pri beljenju zob, saj bo vašim zobem povrnila belino. Rdeča barva je dokazano najbolj učinkovita za vašo kožo. Krvne žile se razširijo, zato se izboljša prekrvavitev. Zelena barva pomaga pri koži brez pigmenta (bela koža), pomaga pa tudi pri odstranjevanju starostnih peg.

Več informacij na https://www.razsvetljava.si

Rumena barva razstruplja kožo, saj limfna drenaža pospešuje odstranjevanje odpadnih elementov. Razsvetljava.si je prvi in edini portal razsvetljave v Sloveniji ustvarjen s strani strokovnjakov razsvetljave in navdušencev, ki skupaj krepijo razsvetljavo in njeno kulturo v slovenskem prostoru. Portal povezuje znanje in izkušnje s poslovnimi interesi.

LED svetila – https://www.razsvetljava.si/led-svetila

LED trakovi – https://www.razsvetljava.si/led-trakovi